top of page

CINNAS MÅLERI

 

I början på 1980-talet gick Cinna med i ett konstsällskap i Bromma. Här växte ett större intresse fram med nya sidor av hennes skapande och sökande efter kreativitet. Att öva tekniker, dela tankar och idéer och samtala om saker utanför vardagens ramar blev till en inre resa och bidrog till starten för en lång produktiv period av målningar.

 

Cinna var en väldigt omtyckt konstnär och person, men hade medvetet sparsamt med utställningar. På 80-talet ställde hon ut sin konst i Galleraget (Alvikstorpet) i Alvik och i Villa Skogsbo i Smedslätten. På mitten av 90-talet ställde hon ut i en lokal i Tranebergs Strand och slutligen 2005 i ett galleri på Sankt Paulsgatan. Vi är glada att postumt kunna visa upp och förmedla Cinnas verk och hoppas att hennes konst kan förgylla er tillvaro och era hem. Se och handla Cinnas målningar i GALLERI & SHOP.

Det mesta av Cinnas inspiration kom från naturens färger, former och rörelser. Hon målade mycket i ateljén i Vamlingbo på södra Gotland, men även ute i landskapet och ibland tillsammans med konstnärskollegor. Ofta är objekten i hennes målningar ur egna samlingar av formgivning eller odlade blommor. Cinna älskade formgivning och i delar av hennes konst kan man tyda spår av hennes lekfulla och enkla illustrativa manér med noggrant valda färgpaletter. De abstrakta verken målades under de sista tio åren av hennes liv. Vi kan här tolka en mörkare, nästan hemlighetsfull sida av hennes uttryck, som var en betydelsefull och symbolisk utveckling för hennes måleri och livsresa.

Tekniker som hon använde var oftast akryl eller akvarell, eller blandteknik och hon rörde sig inom olika konstriktningar.

bottom of page